Röda Kvarn Orsa
The Whale

Indana Jones

And the Dial of Destiny

Harrison Ford är tillbaka i rollen som den legendariska hjältearkeologen i denna femte film i den berömda serien. John Williams, som har tonsatt varje Indy-äventyr sedan den ursprungliga "Jakten på den försvunna skatten" år 1981 har återigen komponerat filmmusiken.Specifikation


Genre: Action

Censur: Ej angivet

Speltid: 2h 22m

Produktionsår: 2023

Producerad i: USA


Regi: James Mangold


I rollerna: Harrison Ford, Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Toby Jones, Shaunette Renee Wilson, Boyd HolbrookMästerkatten 2

I höst återvänder allas leche-lapande, svärdsfäktande, galet modiga favorit-kattdjur. För första gången på över ett decennium, presenterar DreamWorks Animation ett nytt äventyr i Shreks universum, där den djärve lagbrytaren Mästerkatten upptäcker att hans passion för fara, och orädda våghalsighet, har tagit ut sin rätt. Mästerkatten har tappat räkningen och har gjort av med åtta av sina nio liv. För att få tillbaka de liven ger sig Mästerkatten ut på sitt största äventyr hittills.

Specifikation


Genre: Animerad familjefilm, Animerad film

Censur: Från 7 år

Speltid: 1h 42m

Produktionsår: 2022

Producerad i: USA


Regi: Joel Crawford


I rollerna: SV. RÖSTER: Rafael Edholm, Nassim Al Fakir, Lina Hedlund, Anders Öjebo, Adam Fietz, Annica Smedius, Astrid Assefa, Björn Bengtsson, Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf, Emil Smedius, Matilda Smedius, Ole Ornered, Kardo Razzazi, Bengt Järnblad m.fl.

John Wick: Chapter 4

Fortsättningen på action-sagan om den professionella torpeden John Wick.


Specifikation


Genre: Action

Censur: Från 15 år

Speltid: 2h 49m

Produktionsår: 2022

Producerad i: USA


Regi: Chad Stahelski


I rollerna: Keanu Reeves, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Donnie Yen, Hiroyuki Sanada, Shamier Anderson

Super Mario Bros.

Super Mario Bros

Från Nintendo and Illumination kommer en ny animerad film baserad på Super Mario Bros. värld

Specifikation


Genre: Animerad film

Censur: Från 7 år

Speltid: 1h 32m

Produktionsår: 2023


Producerad i: USA


Regi: Aaron Horvath, Michael JelenicTransformers:

Rise of the Beasts

Nu kommer allt det storslagna och actionpackade, som har fångat biobesökare världen över, tillbaka. Transformers: Rise of the Beasts tar med publiken på ett globalt 90-talsäventyr med Autobots och introducerar en helt ny sorts Transformer - Maximals - som blir deras allierade i den pågående striden på jorden.

Specifikation

Genre: Action, Science Fiction, Äventyr

Censur: Ej angivet

Speltid:

Produktionsår: 2023

Producerad i: USA


Regi: Steven Caple Jr.


I rollerna:Anthony Ramos, Dominique Fishback, Michelle Yeoh, Ron Perlman, Peter Dinklage, Pete Davidson, Michaela Jaé Rodriguez,Love Again

Love Again

Tänk om ett slumpmässigt sms ledde till ditt livs kärlek?I den här romantiska komedin, skickar Mira Ray en serie romantiska sms till bortgångne fästmans gamla mobiltelefonnummer ... utan att inse att numret omfördelats till Rob Burns nya telefon. Rob fängslas av meddelandena och när han får i uppdrag att intervjua megastjärnan Celine Dion (som spelar sig själv i sin första filmroll), tar han hjälp av henne för att komma på hur man träffar Mira personligen...och vinna hennes hjärta.

Specifikation


Genre: Komedi, Romantik

Censur: Barntillåten

Speltid:

Produktionsår: 2023

Producerad i: USA


Regi: Jim Strouse


I rollerna: Priyanka Chopra Jonas, Sam Heughan, Celine Dion, Lydia West, Russell Tovey


 

Fast X

Fast X

Fast X, den tionde Fast & Furious-filmen, inleder de sista kapitlen i en av filmhistoriens mest omtalade och populära globala franchiser, nu inne på sitt tredje årtionde och still going strong med samma huvudskådespelare och karaktärer som när det hela började.Efter alla uppdrag och mot omöjliga odds, har Dom Toretto (Vin Diesel) och hans familj varit smartare, modigare och mer drivna än alla sina fiender. Nu kommer de att möta sin dödligaste motståndare någonsin. Ett skrämmande hot, som drivs av blodshämnd, träder fram ur det förflutnas skuggor, fast besluten att slita sönder familjen och förgöra allt - och alla - som Dom älskar, för alltid.

Specifikation


Genre: Action

Censur: Från 11 år

Speltid: 2h 21m

Produktionsår: 2023

Producerad i: USA


Regi: Louis LeterrierI rollerna: Vin Diesel, Jason Momoa, Michelle Rodriguez, Charlize Theron, Tyrese Gibson, Helen Mirren, Rita Moreno, Ludacris, Brie Larson, Sung Kang, Jordana Brewster, Cardi B

Där Kräftorna Sjunger

DÄR KRÄFTORNA SJUNGER handlar om Kya, en övergiven flicka som uppfostrat sig själv i träskmarkerna i North Carolina, USA. I flera år går rykten i Barkley Cove om "Träskflickan", som gör att den intelligenta och rådiga Kya isoleras från resten av samhället.


På väg in i vuxenlivet dras hon till två unga män från stan och upptäcker en ny och spännande värld. Men när en av männen hittas död blir hon genast utpekad som huvudmisstänkt. Ju mer man får reda på om fallet, desto oklarare blir det vad som egentligen hände - och de många hemligheter som gömts i träsket hotas att avslöjas.

Specifikation


Genre: Drama, Mysterie

Censur: Från 11 år

Speltid: 2h 6m

Produktionsår: 2022

Producerad i: USA


Regi: Olivia Newman


I rollerna: Daisy Edgar-Jones, Harris Dickinson, David Strathairn, Garret Dillahunt, Michael Hyatt, Ahna O'Reilly
Bränn alla mina Brev

Tre tidsperspektiv. Två generationer. En hemlighet.


Efter ett gräl med sin fru inser Alex Schulman att han måste ta itu med sin vrede. En ilska som gått i arv i generationer. Släktens alla konflikter och vendettor tycks börja hos en och samma person: morfar Sven Stolpe. I Bränn alla mina brev följer vi Karin och Sven Stolpe, och den korta affär Karin hade med Olof Lagercrantz i början av 1930-talet som skapade svallvågor över årtionden.Bränn alla mina brev är en berättelse om häftig passion, stor kärlek och en långlivad, mörk vrede.

Specifikation


Genre: Drama

Censur: Från 11 år

Speltid: 2h

Produktionsår: 2022


Producerad i: Sverige


Regi: Björn Runge


I rollerna: Bill Skarsgård, Gustav Lindh, Asta Kamma August, Selma Modéer Wiking, Alex Schulman, Liam Lundin, Björn Kinder, Rikard Hällberg
Lego Movie

The Fugitive

Dr Richard Kimble, orättvist anklagad för att ha mördat sin fru, måste hitta den riktiga mördaren samtidigt som han är målet för en rikstäckande jakt som leds av en erfaren amerikansk marskalk.


Specifikation


Genre: Action, Crime

Censur: Från 15 år

Speltid: 2h 10m

Produktionsår: 1993

Producerad i: USA


Regi: Andrew DavisI rollerna: Harrison Ford, Sela Ward, Tommy Lee Jones
65

Efter en kraschlandning på en okänd planet upptäcker piloten Mills att han är strandsatt på jorden för 65 miljoner år sedan. Med bara en chans till räddning, måste Mills och den enda andra överlevande, Koa, ta sig igenom okänd terräng full av farliga förhistoriska varelser i en kamp för att överleva.

Specifikation


Genre: Action, Drama, Äventyr

Censur: Från 11 år

Speltid: 1h 33m

Produktionsår: 2022

Producerad i: USA


Regi: Scott Beck, Bryan Woods


I rollerna: Adam Driver, Ariana Greenblatt


 

Maybe i Do

Michelle och Allen har nått den punkt i sitt förhållande när de överväger nästa steg, att gifta sig. De bestämmer sig för att bjuda in sina föräldrar så de äntligen får träffas. Det visar sig dock att föräldrarna redan känner varandra väl, alltför väl, vilket leder till en tumultartad kväll där många hemligheter avslöjas och det egentliga värdet av ett äktenskap ifrågasättsSpecifikation


Genre: Romantisk komedi

Censur: Barntillåten

Speltid: 1h 35m

Produktionsår: 2023

Producerad i: USA


Regi: Michael Jacobs


I rollerna: Diane Keaton, Richard Gere, Susan Sarandon, William H. Macy, Emma Roberts, Luke Bracey


AIR

Från den prisbelönade regissören Ben Affleck kommer AIR till biograferna den 5 april. I filmen avslöjas det avgörande partnerskapet mellan den dåvarande rookien Michael Jordan och Nikes nystartade basketdivision som revolutionerade sportvärlden och populärkulturen med varumärket Air Jordan. Denna gripande berättelse följer den karriärdefinierande chansningen där allt stod på spel, den kompromisslösa visionen av en mamma som vet värdet av sin sons enorma talang och basketfenomet som skulle bli störst av alla

Specifikation


Genre: Drama

Censur: Barntillåten

Speltid: 1h 52m

Produktionsår: 2023

Producerad i: USA


Regi: Ben Affleck


I rollerna: Ben Affleck, Matt Damon, Viola Davis, Jason Bateman, Gustav Skarsgård
Den Lilla Sjöjungfrun

Den älskade historien om den vackra, unga sjöjungfrun Ariel som drömmer om att få uppleva äventyr. Ariel är den yngsta och mest viljestarka av Kung Tritons döttrar och längtar efter att lära sig mer om livet på land. När hon en dag beger sig upp till ytan blir hon förälskad i den stilige Prins Eric. Trots att det är förbjudet för sjöjungfrur att umgås med människor väljer Ariel att följa sitt hjärta. Hon sluter ett avtal med den onda sjöhäxan Ursula, vilket ger henne en chans att få uppleva livet på land, men i och med det är både hennes liv, och hennes fars krona, i fara.

Specifikation


Genre: Drama

Censur: Från 7 år

Speltid: 2h 14m

Produktionsår: 2023

Producerad i: USA


Regi: Rob Marshall


I rollerna: Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy, Javier Bardem, Awkwafina

Judas and the Black Messiah

JUDAS AND THE BLACK MESSIAH är en tät och dramatisk thriller inspirerad av den sanna historien om det chockerande mordet på Black Panther-ledaren Fred Hampton. FBI-informatören William O'Neal (LaKeith Stanfield) infiltrerar Illinois Black Panther Party och har till uppgift att hålla koll på deras karismatiska ledare, Fred Hampton (Daniel Kaluuya). O'Neal är en yrkesbrottsling som helt förlorar sig i risken det innebär att manipulera både sina kamrater och sin hanterare, specialagent Roy Mitchell (Jesse Plemons) på FBI.

Specifikation


Genre: Drama, Verklighetsbaserad

Censur: Från 15 år

Speltid: 2h 6m

Produktionsår: 2021

Producerad i: USA


Regi: Shaka King


I rollerna: LaKeith Stanfield, Daniel Kaluuya, Jesse Plemons, Martin Sheen, Dominique FishbackEn Dag Kommer Allt Det Här Bli Ditt

EN DAG KOMMER ALLT DET HÄR BLI DITT är en berättelse om familj och ett arv som ingen vill ha. Den framgångsrika serietecknaren Lisa och hennes syskon samlas på föräldrarnas gård för första gången på över tio år. Föräldrarna vill att endast en av dem ska ärva skogen, som varit i familjen i generationer. Men är någon av dem villig att flytta hem igen?

Specifikation


Genre: Drama

Censur: Från 11 år

Speltid: 1h 45m

Produktionsår: 2023


Producerad i: Sverige


Regi: Andreas Öhman


I rollerna: Karin Franz Körlof, Peter Haber, Suzanne Reuter, Liv Mjönes, Arvin Kananian, Mattias Fransson, Emil Almén och Filip Berg.

Andra Akten

Livet som nybliven pensionär kunde vara bättre. Evas exman flyttar in tvärs över gatan med sin nya fru och Evas son verkar obegripligt nog tröttna på sin mammas daltande och vill ha mer egen tid, utan hennes överbeskyddande hjälp. Vad ska Eva göra av all tid? Ett extraknäck dyker upp som Eva inte kan motstå - den store stjärnskådespelaren, den excentriske Harald Skoog, har drabbats av en stroke och behöver rehabilitering i sitt eget hem. Vad som börjar som en katastrof växer till varm vänskap, spirande livsglädje och till ett hopp om att livet inte är över. Faktum är att det kanske inte ens har börjat.

Specifikation


Genre: Drama, Komedi, Romantik

Censur: Barntillåten

Speltid: 1h 54m

Produktionsår: 2023


Producerad i: Sverige


Regi: Mårten Klingberg


I rollerna: Lena Olin, Rolf Lassgård, Lars Väringer, Anneli Martini, Charlie Gustafsson, Görel Crona


Dont Worry Darling

Alice och Jack har turen att bo i det idylliska samhället Victory, en experimentell företagsstad för de män som jobbar med det topphemliga Victory-projektet och deras familjer. 1950-talets samhällsoptimism försvaras av deras VD, Frank - lika delar företagsvisionär och livscoach - och genomsyrar allt i det dagliga livet i den tätt sammanknutna ökenutopin.Specifikation


Genre: Thriller

Censur: Från 15 år

Speltid: 2h 3m

Produktionsår: 2022

Producerad i: USA


Regi: Olivia Wilde


I rollerna: Harry Style, Florence Pugh, Olivia Wilde, Chris Pine, Gemma Chan, KiKi LayneDungeons & Dragons:

Honor Among Thieves

En charmig tjuv och ett gäng osannolika äventyrare ger sig av på en episk jakt för att återta en försvunnen relik. Men det går farligt snett och de blir intrasslade med helt fel personer. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves tar den innehållsrika och lekfulla stämningen från rollspelet till bioduken i ett uppsluppet och actionpackat äventyr.


Specifikation


Genre: Action, Äventyr

Censur: Från 11 år

Speltid: 2h 14m

Produktionsår: 2023

Producerad i: USA


Regi: John Francis Daley, Jonathan Goldstein


I rollerna: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Hugh Grant