Röda Kvarn Orsa

Bad Boys: Ride or Die

Världens mest älskade Bad Boys är tillbaka med sin unika mix av action och humor. Den här gången finns det dock en twist - dom är på flykt undan rättvisan.


Specifikation


Genre: Action, Komedi

Censur: Från 15 år

Speltid: 1h 55m


Produktionsår: 2024

Producerad i: USA


Regi: Adil El Arbi, Bilall FallahI rollerna:

Will Smith, Martin LawrenceHorizon: An American Saga - Chapter 1

Oscarbelönade Kevin Costner regisserar och spelar huvudrollen i episka HORIZON: AN AMERICAN SAGA kapitel ett och två, en historia som utspelar sig i vilda västern under de fyra åren av inbördeskriget, 1861 till 1865, och visar hur den vanns - och förlorades - genom mångas blod, svett och tårar. Costners storslagna filmiska äventyr tar med publiken på en känslomässig resa genom ett land i krig med sig självt, upplevt av familjer, vänner och fiender som upptäcker vad det verkligen betyder att vara Amerikas förenta stater.


Specifikation


Genre: Drama, Western

Censur: Från 15 år

Speltid: 3h 2m


Produktionsår: 2024

Producerad i: USA


Regi: Kevin CostnerI rollerna:

Kevin Costner, Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Owen Crow Shoe, Tatanka Means, Ella Hunt, Tim Guinee, Danny Huston, Colin Cunningham, Scott Haze
Dumma Mej 4

I den första Dumma Mej-filmen på sju år, återvänder Gru, världens favoritsuperskurk som blev Anti-Villain League-agent, till en ny och spännande era av minion-galenskap i Illuminations Dumma Mej 4.

Efter 2022-sommarens blockbuster-succé Illumination's Minioner: Berättelsen om Gru, som spelade in nästan 1 miljard dollar världen över, börjar nu ett nytt kapitel i historiens största globala animerade franchise med Gru, Lucy och deras flickor - Margo, Edith och Agnes - samt en ny medlem i familjen, Gru Jr., som är inställd på att göra livet surt för sin pappa.

Gru möter en ny nemesis i Maxime Le Mal och hans femme fatale-flickvän Valentina som tvingar familjen på flykt.Specifikation


Genre: Animerad familjefilm

Censur: Från 7 år

Speltid: 1 h 34 min


Produktionsår: 2024

Producerad i: USA


Regi:

Chris Renaud, Patrick Delage
I rollerna:

Steve Carell, Kristen Wiig, Will Ferrell, Sofia Vergara, Steve Coogan, Stephen Colbert, Joey King, Miranda CosgroveInsidan Ut 2

Disney och Pixars Insidan Ut 2 återvänder till den nyblivna tonåringen Jennys sinnen och precis när huvudkontoret plötsligt rivs för att göra plats åt nya känslor.

Glädje, Vemod, Ilska, Rädsla och Avsky som länge drivit en framgångsrik verksamhet är inte helt säkra på vad dom tycker när Ängslan dyker upp, och hon är inte ensam.

Specifikation


Genre: Animerad familjefilm

Censur: Barntillåten

Speltid: 1h 36m


Produktionsår: 2024

Producerad i: USA


Regi: Kelsey MannI rollerna:

Amy Poehler, Maya HawkeSommartider

Filmen berättar den sanslösa historien bakom det legendariska svenska bandet Gyllene Tider som kommit att bli en av vår tids största popsensationer. Per är skolans ambitiösa outsider i gymnasiet i Halmstad som finner en gemenskap och vänner för livet genom musiken med MP, Micke, Anders och Göran. Trots motgångar och jantelag kämpar bandet målmedvetet och får i början av åttiotalet sitt stora genombrott med sina effektiva refränger och kärleksfulla texter om livet i en småstad.


Specifikation


Genre: Dans och musik, Drama, Musik, Verklighetsbaserad

Censur: Barntillåten

Speltid: 1h 41m


Produktionsår: 2024

Producerad i: Sverige


Regi: Per Simonsson


I rollerna:

Valdemar Wahlbeck, Phoenix Parnevik, Lancelot Hedman Graaf, Xawier Kulas, Ville Löfgren, Felix Sandman, Ella TiritielloDeadpool & Wolverine

När livet skickar Deadpool i en nedåtgående spiral, siktar han på att bli en bättre människa. Men när en tidsresande soldat känd som Cable dyker upp från framtiden, utlöser det en serie händelser.


Specifikation


Genre: Action

Censur:

Speltid: 2h 07m


Produktionsår: 2024

Producerad i: USA


Regi:

Shawn LevyI rollerna:

Ryan Reynolds, Hugh Jackman, Leslie Uggams
Stormskärs Maja

STORMSKÄRS MAJA handlar om Maja och de utmaningar hon möter på en ö i yttersta havsbandet, och täcker in hennes liv från ung flicka till åldrande änka. Den 17-åriga Maja gifter sig mot sin vilja med fiskaren Janne. Hennes liv på Stormskäret är fyllt av utmaningar och motgångar. Som fiskarhustru måste hon klara sig ensam med att ta hand om familjen när Janne är till sjöss och borta under långa perioder, men Maja är en viljestark kvinna som inte räds att ta ansvar och klara sig i den karga skärgården. Mellan Maja och Janne uppstår starka band och med tiden fördjupas deras kärlek till varandra. Janne stöttar sin hustru och Maja utvecklas till en självständig kvinna och feminist av sin tid. STORMSKÄRS MAJA är en berättelse om en kvinnas vilja, styrka och kärlek.

Specifikation


Genre: Drama

Censur: Ej angivet

Speltid: 2h 42m

Produktionsår: 2024

Producerad i: Europa


Regi: Tiina Lymi


I rollerna: Amanda Jansson, Linus Troedsson, Jonna Järnefelt, Tobias Zilliacus, Amanda Kilpeläinen Arvidsson, Desmond Eastwood, Tony Doyle


Katten Gustaf: Filmen

Katten Gustaf, den världsberömda måndagshatande och lasagneälskande innekatten kommer nu i ett fullspäckat utomhusäventyr. Efter en oväntad återförening med sin sedan länge försvunne pappa - gatukatten Vic - tvingas Gustaf och hans vän Ådi lämna sitt bortskämda liv för att ge sig ut på en resa som slutar med sanslös kupp.Specifikation


Genre: Animerad familjefilm

Censur: Ej angivet

Speltid: okänt

Produktionsår: 2024

Producerad i: USA


Regi: Mark Dindal

Möte i Rom

För att fira sin fyrtioåriga bröllopsdag åker Gerda och Kristoffer till Rom på långweekend. Gerda gick på konstskola här som ung, medan det är första besöket för Kristoffer som inte bemödar sig med kultur i onödan. De träffar oväntat på Johannes, Gerdas karismatiske konstlärare från förr, och hon ger sig snart ut i den eviga staden på jakt efter sin ungdoms upplevelser. Kristoffer känner sig utanför, och vet inte att Gerda och Johannes hade en relation när hon var hans elev. Kan hon stå emot frestelser i ett Rom som plötsligt känns synonymt med romantik?

Specifikation


Genre: Drama, Komedi, Romantik

Censur: Barntillåten

Speltid: 1h 40m

Produktionsår: 2023

Producerad i: Europa


Regi: Niclas Bendixen


I rollerna: Rolf Lassgård, Bodil Jørgensen, Kristian Halken


Bamse och Världens Minsta Äventyr

Nalle-Maja är med familjen på picknick men ingen verkar vilja leka med henne. När hon i ensamhet får i sig XYZ-saft och blir pytteliten tar allt en ny vändning. Ska de andra hitta henne och går det att göra skillnad om man är liten som en myra?

Specifikation


Genre: Animerad film, Barnfilm

Censur: Barntillåten

Speltid: 1h 5m

Produktionsår: 2023

Producerad i: Sverige


Regi: Christian Ryltenius


I rollerna: Med röster av Rolf Lassgård, Johan Glans, Johan Ulveson mfl.


Röd

Se Pixarfilmen Röd! Nu för första gången på bio så som det var tänkt från början.


Mei Lee är en 13-årig tjej som slits mellan att fortsätta vara sin mammas lydiga dotter och ungdomens kaos. Som om det inte vore nog av förändringar kring hennes intressen, relationer och kropp - när hon blir för exalterad (vilket för en tonåring händer praktiskt taget hela tiden) förvandlas hon till en stor röd panda!

Specifikation


Genre: Animerad familjefilm

Censur: Från 7 år

Speltid: 1h 39m

Produktionsår: 2024


Producerad i: USA


Regi: Domee ShiI rollerna:Rosalie Chiang, Sandra Oh, Ava Morse


Bastarden

Den fattige soldaten Ludvig Kahlen anländer 1755 till den karga Jyllandsheden med ett enda mål; Att följa kungens uppmaning att bruka jorden och därigenom vinna rikedom och ära. Men Kahlen får snabbt en fiende. Den skoningslösa godsägaren Frederik De Schinkel, som är ensam härskare över området. De Schinkel anser att heden tillhör honom och inte kungen. Kahlen viker inte ner sig utan tar envist upp den ojämlika striden och riskerar nu både sitt liv, men också bandet med den lilla oroliga familjen som har uppstått runt honom på heden.

Specifikation


Genre: Drama

Censur: okänt

Speltid: 2h 7min


Produktionsår: 2023

Producerad i: Europa

Regi:  Nicolaj Arcel


I rollerna:

Mads Mikkelsen, Gustav Lindh, Amanda Collin, Jacob Lohmann

Håkan Bråkan 2

Håkan Bråkan vill verkligen ha ett husdjur, men då måste han först visa sig tillräckligt ansvarsfull. Frågan är om Håkan kan klara en vecka på scoutläger utan att ställa till kaos… Speciellt då det dyker upp både tjuvar och en skattkarta.


Specifikation


Genre: Familjefilm, Barnfilm

Speltid: 1h 34min

 Censur: Från 7 år


Produktionsår: 2024

Producerad i: Sverige


Regi: Ted Kjellsson


I Rollerna: Silas Strand, Fredrik Hallgren, Sissela Benn, Magnus Sundberg, Anders Jansson, m.fl.

Mavka:

Skogens Väktare

Djupt inne i de ukrainska skogarna finns hemligheter som länge varit dolda för människor. Här bor skogsfolket som skyddar de gamla träden och allt levande liv mellan dem. En av dem är den unga och lite naiva skogstjejen Mavka, som har ett hjärta som klappar extra varmt för skogens alla djur. Därför är det just hon som utses till skogens nya väktare. Ett stort ansvar eftersom onda och giriga varelser av människosläktet nu hotar att skövla skogen. Och ännu värre blir det när Mavka blir kär i musikern Lukas - en människa!

Specifikation


Genre: Animerad familjefilm

Censur: Från 7 år

Speltid: 1h 39m

Produktionsår: 2023

Producerad i: Europa


Regi: Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban & Yevheniy Yermak


I rollerna:okänd
One Life

Den sanna historien om en ung brittisk idealist, Nicholas Winton, som räddade mer än 600 judiska barn precis innan andra världskrigets utbrott. Fyrtio år senare återförenas han med de överlevande. En brittisk Schindlers List.


Specifikation


Genre: okänd

Censur: Ej angivet

Speltid: 1h 50m

Produktionsår: 2023

Producerad i: Europa


Regi: James Hawes


I rollerna: Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce, Lena Olin m.fl.

Hammarskjöld

1961 har Dag Hammarskjöld ett år kvar på sin post som FN:s Generalsekreterare. Därefter ska han flytta till sitt hus på Österlen och den efterlängtade friheten. Men samtidigt rasar det Kalla Kriget för fullt, och brännpunkten ligger i Kongo. Dag Hammarskjöld tar på sig uppdraget att mäkla fred och enighet i landet. Ett omöjligt uppdrag, enligt många. Ett självmordsuppdrag, enligt andra.

Specifikation


Genre: okänd

Censur: Från 15 år

Speltid: 1h 58m


Produktionsår: 2023

Producerad i: Sverige


Regi: Per Fly


I rollerna: Mikael Persbrandt, Thure Lindhardt, Colin Salmon, Sara Soulié, Cian Barry mflLove Again

Det Sista Stoppet

Tom, en man på ålderns höst, vill hedra sin avlidna frus önskningar och ta hennes aska på en nostalgisk resa genom Storbritannien hela vägen till Land's End där de först träffades. Under resans gång stöter han på människor med egna historier och bakgrunder och dessa möten gör starka intryck på honom och på dem. Inom kort blir Tom ett välkänt namn genom nyheter och sociala medier och folk börjar följa hans resa och historia.

Specifikation


Genre: Drama

Censur: Från 7 år

Speltid: 1h 26m


Produktionsår: 2021

Producerad i: Europa


Regi: Gillies MacKinnon


I rollerna: Timothy Spall, Phyllis Logan, Natalie Mitson mfl.
 

Den Sista Resan

När Lars Hammar efter 40 år som älskad fransklärare i Köping går i pension ser han framför sig en ljuvlig "tredje ålder" med resor, vin och upplevelser tillsammans med sin fru Tiina. Men det blir inte som han tänkt sig. I stället för att ta för sig av livets goda blir Lars alltmer passiv och viljelös hemma i sin läderfåtölj, till både Tiinas och deras son Filips stora frustration, och förtvivlan. Då får Filip en idé - att ta sin skröpliga gamla far till hans älskade Frankrike och låta honom återse de platser som han älskat mest i livet. Genom att göra samma bilresa som familjen brukade göra när Filip var barn och i hemlighet iscensätta några av livets härligaste ögonblick hoppas han kunna tända Lars livsgnista igen. Till sin hjälp tar Filip sin bästa vän Fredrik, några rejäla doser optimism och påhittighet samt en gammal orange Renault 4. Äventyret kan börja! Om det går som någon tänkt sig? Knappast.


Specifikation


Genre: Dokumentär

Censur: Ej angivet

Speltid:

Produktionsår: 2024


Producerad i: Sverige


Regi: Filip Hammar, Fredrik WikingssonI rollerna:Filip Hammar, Fredrik Wikingsson, Lars HammarLego Movie

Stockholm Bloodbath

Den maktgalne danske kungen Kristian II (Claes Bang) skyr inga medel när han planerar att ta över Sveriges krona från Sten Sture (Adam Pålsson). Samtidigt svär systrarna Freja och Anne (Alba August och Sophie Cookson) att skoningslöst hämnas på de män som brutalt mördat deras familj. Allt kulminerar i Sveriges huvudstad, där systrarna dras in i intrigerna kring massavrättningen Kristian Tyrann beordrat - Stockholms blodbad. Action, attityd och svart humor förenas i en historia där förvånande mycket faktiskt hänt på riktigt.


Specifikation


Genre: Action

Censur: Från 15 år

Speltid: 2h 30m


Produktionsår: 2024

Producerad i: Sverige


Regi: Mikael Håfström


I rollerna: Adam Pålsson, Alba August, Sophie Cookson, Claes Bang, Emily Beecham, Kate Ashfield, Jakob Oftebro, Ulrich Thomsen

Love Again

Kung Fu Panda 4

Efter att, i tre dödsföraktande äventyr, ha besegrat skurkar i världsklass med sitt oöverträffade mod och sina galna kampsportfärdigheter, uppmanar ödet Po, Drakkrigaren, att... ta och lugna ner sig lite. Mer specifikt, han är utvald att bli andlig ledare i Fredens Dal.Förutom att Po inte vett ett dugg om andligt ledarskap så måste han hitta och träna upp en en ny Drakkrigare. Detta blir svårt när den mäktiga magikern Kameleonten vill ta Visdomens Stav från Po för att kunna ge henne kraften att återkalla alla de mästerskurkar som Po besegrat och skickat till andevärlden.


Specifikation


Genre: Animerad Familjefilm Censur: Fr 7 år

Speltid:

Produktionsår :2024

Producerad i: USA

Regi: Mike Mitchell


I rollerna: Originalröster: Jack Black, Awkwafina, Viola Davis, Dustin Hoffman, James Hong, Bryan Cranston, Ian McShane,Ke Huy QuanSvenska röster:Lawrence Mackrory, Arantxa Álvarez, Elin Klinga, Calle Carlswärd, Claes Ljungmark, Stephan Karlsén, Magnus Roosmann, Charlotte Ardai Jennefors, Olof Wretling, Jan Åström

Ett Hjärta är Alltid Rött

Ett hjärta är alltid rött är berättelsen om det svenska rockbandet Imperiets väg, från spillrorna av Ebba Grön till Svensktoppen och de stora arenorna. Det är också historien om Sverige i en era då landet hade en avgörande plats på den världspolitiska arenan, och samhällsengagemang hos artister var en självklarhet.Imperiet föddes ur det ikoniska punkbandet Ebba Grön. De blev postpunkgenerationens fixstjärnor och ett av 1980-talets största svenska rockband. Medialt påpassade, men ofta obekväma i kändisskapet, tog bandet musiken i nya riktningar.

Specifikation


Genre: Dokumentär

Censur: Från 11 år

Speltid: 1h 43m

Produktionsår: 2023

Producerad i: Sverige


Regi: Balsam Hellström


I rollerna: Joakim Thåström, Christian Falk, Per Hägglund, Stry Terrarie, Gurra Ljungstedt, Fred Asp, Tove Falk Olsson

Poor Things

Det här är den fantastiska berättelsen om Bella Baxters (Emma Stone) fantasifulla förvandling av regissören Yorgos Lanthimos och producenten Emma Stone . Återuppväckt från de döda av den geniala och okonventionella vetenskapsmannen doktor Godwin Baxter (Willem Dafoe) börjar Bella sitt liv under hans beskydd, ivrig att lära sig allt. I sin avsaknad och hunger efter världslighet, rymmer Bella med Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), en slipad och utsvävande advokat, på en hisnande äventyrsresa över kontinenterna. Fri från sin tids fördomar, blir Bellas syfte tydligt att stå för jämlikhet och frihet.

Specifikation


Genre: Drama

Censur: Från 15 år

Speltid: 2h 21m


Produktionsår: 2023

Producerad i: USA


Regi: Yorgos Lanthimos


I rollerna: Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Margaret Qualley, Christopher Abbott


The Old Oak

Den nedgångna puben The Old Oak för en tynande tillvaro i en alltmer avfolkad nordengelsk gruvby. När ett antal syriska flyktingar kommer till samhället blir stämningen laddad bland byborna, som kämpar med sina egna problem. Men när pubägaren TJ Ballantyne blir vän med flyktingen Yara börjar han snart se möjligheter snarare än hot. Efter filmer som Jag, Daniel Blake och Sorry We Missed You har den legendariska regissören Ken Loach skapat ännu en stark, berörande berättelse om människors strävan efter förståelse och gemenskap.

Specifikation


Genre: Drama

Censur: Från 11 år

Speltid: 1h 53m

Produktionsår: 2023

Producerad i: Europa


Regi: Ken Loach


I rollerna: Dave Turner, Ebla Mari, Debbie Honeywood, Reuben Bainbridge
Välkommen till min Värld

Kortfilmspaket för barn 3-8 år med fyra animerade filmer:


  • Jag är en sten (Frankrike)
  • Batteripappan (Sydkorea)
  • En tiger utan ränder (Frankrike, Schweiz)
  • Ursa - Norrskenets sång (Norge)


Specifikation


Genre: Animerad film, Barnfilm


Censur: Barntillåten

Speltid: 33m

Produktionsår: 2021
Nya Äventyr Med PawPatrol

Efter biosuccén Paw Patrol: Storfilmen är valparna tillbaka i kortare format på bio för de yngsta besökarna. I tre nya avsnitt får vi följa Chase, Marshall, Rubble, Skye, Rocky, Zuma och Everest igen när de tar sig an nya utmaningar i Adventure Bay.

Specifikation


Genre: Animerad film, Barnfilm


Censur: Barntillåten

Speltid: 1 h 5 min

Produktionsår: 2024