Röda Kvarn Orsa

Ett Sista Race

Streetracing-legenden Dennis har levt hela livet på fel sida om lagen. Efter att ha försummat sitt äktenskap och varit frånvarande i sin 16-åriga dotters liv, har han nu bestämt sig för ett ansvarsfullt och stilla liv. Något som snart bryts upp när han får reda på att dottern ska delta i ett race med sin nya kille. För att stoppa detta beger han sig ut på en resa och början på ett hisnande sista race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige.


Specifikation


Genre:

Familjefilm, Komedi

Censur: Barntillåten

Speltid:1h 51m


Produktionsår: 2023

Producerad i: Sverige

Regi:  Edward af Sillén


I rollerna:

David Hellenius, Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Johan Glans, Peter Dalle, Johan Ulveson, Ola Forssmed, Sara Soulié, Elsa Öhrn, Malte Gardinger m fl

Dune: Part One

Paul Atreides, en briljant och talangfull ung man född med ett storslaget öde, måste resa till den farligaste planeten i universum för att säkra sin familjs och sitt folks framtid. När illasinnade krafter kastas in i en konflikt över tillgången på planetens mest värdefulla råvara - ett ämne med förmåga att låsa upp mänsklighetens fulla potential - kommer bara de som övervinner sina rädslor att överleva.


(Vinnare av 6 oscars-statyetter!)

Specifikation


Genre:

Action, Fantasy, Science Fiction

Censur: Från 11 år

Speltid: 2h 47min


Produktionsår: 2021

Producerad i: USA

Regi:  Denis Villeneuve


I rollerna:

Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, m fl

Dune: Part Two

Sagan fortsätter när den prisbelönade filmskaparen Denis Villeneuve tar sig an "Dune: Part Two", nästa kapitel i Frank Herberts hyllade roman Dune. Filmen, från Warner Bros. Pictures och Legendary Pictures, är den mycket efterlängtade uppföljaren till filmen "Dune" från 2021, som vann sex Oscars-statyetter.


"Dune: Part Two" utforskar den mytiska resan av Paul Atreides när han förenar sig med Chani och Fremen på en hämndfylld krigsstig mot konspiratörerna som förgörde hans familj. När han ställs inför valet mellan sitt livs kärlek och universums öde måste han kämpa för att förhindra en fruktansvärd framtid som bara han kan se.

Specifikation


Genre:

Action, Science Fiction, Äventyr

Censur: Från 11 år

Speltid: 2h 46min


Produktionsår: 2023

Producerad i: USA

Regi:  Denis Villeneuve


I rollerna:

Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Florence Pugh m fl

Bastarden

Den fattige soldaten Ludvig Kahlen anländer 1755 till den karga Jyllandsheden med ett enda mål; Att följa kungens uppmaning att bruka jorden och därigenom vinna rikedom och ära. Men Kahlen får snabbt en fiende. Den skoningslösa godsägaren Frederik De Schinkel, som är ensam härskare över området. De Schinkel anser att heden tillhör honom och inte kungen. Kahlen viker inte ner sig utan tar envist upp den ojämlika striden och riskerar nu både sitt liv, men också bandet med den lilla oroliga familjen som har uppstått runt honom på heden.

Specifikation


Genre: Drama

Censur: okänt

Speltid: 2h 7min


Produktionsår: 2023

Producerad i: Europa

Regi:  Nicolaj Arcel


I rollerna:

Mads Mikkelsen, Gustav Lindh, Amanda Collin, Jacob Lohmann

Håkan Bråkan 2

Håkan Bråkan vill verkligen ha ett husdjur, men då måste han först visa sig tillräckligt ansvarsfull. Frågan är om Håkan kan klara en vecka på scoutläger utan att ställa till kaos… Speciellt då det dyker upp både tjuvar och en skattkarta.


Specifikation


Genre: Familjefilm, Barnfilm

Speltid: 1h 34min

 Censur: Från 7 år


Produktionsår: 2024

Producerad i: Sverige


Regi: Ted Kjellsson


I Rollerna: Silas Strand, Fredrik Hallgren, Sissela Benn, Magnus Sundberg, Anders Jansson, m.fl.

Ur Spår

En varm komedi om ett syskonpar som har helt olika utmaningar i livet, men som har en sak gemensamt, de ska ta sig an Vasaloppet. Daniel är VD och tränar som en elitidrottsman medan Lisa är på botten. Arbetslös och frånskild med en dotter som hellre vill bo hos sin pappa. Lisa råkar en dag påstå för sin dotter att hon ska åka Vasaloppet och tillsammans måste det omaka syskonparet införliva löftet.

Specifikation


Genre - Komedi

Speltid - 1h 49min

 Censur: Barntillåten


Produktionsår: 2021

Producerad i: Sverige


Regi: Mårten Klingberg


I Rollerna: Fredrik Hallgren, Katia Winter, Rakel Wärmländer, Torkel Petterson, Kalle MoraeusWonka

Baserad på den extraordinära karaktären från Charlie och chokladfabriken, Roald Dahls mest ikoniska barnbok och en av de mest sålda barnböckerna genom tiderna, kommer "Wonka". Filmen berättar den underbara historien om hur världens största uppfinnare, magiker och chokladmakare blev den älskade Willy Wonka vi känner till idag.


Specifikation


Genre: Familjefilm, Komedi, Äventyr

Censur: Från 7 år

Speltid: 1h 56m


Produktionsår: 2023

Producerad i: USA


Regi: Paul King


I rollerna: Timothée Chalamet, Olivia Colman, Rowan Atkinson, Hugh Grant, Keegan-Michael Key, Sally Hawkins, Kobna Holdbrook-Smith, Matt Lucas, Paterson Joseph, Jim Carter, Calah Lane

Där Kräftorna Sjunger

DÄR KRÄFTORNA SJUNGER handlar om Kya, en övergiven flicka som uppfostrat sig själv i träskmarkerna i North Carolina, USA. I flera år går rykten i Barkley Cove om "Träskflickan", som gör att den intelligenta och rådiga Kya isoleras från resten av samhället. På väg in i vuxenlivet dras hon till två unga män från stan och upptäcker en ny och spännande värld. Men när en av männen hittas död blir hon genast utpekad som huvudmisstänkt. Ju mer man får reda på om fallet, desto oklarare blir det vad som egentligen hände - och de många hemligheter som gömts i träsket hotas att avslöjas.

Specifikation


Genre: Drama, Mysterie

Censur: Från 11 år

Speltid: 2h 6m


Produktionsår: 2022

Producerad i: USA


Regi: Olivia Newman


I rollerna: Daisy Edgar-Jones, Harris Dickinson, David Strathairn, Garret Dillahunt, Michael Hyatt, Ahna O'Reilly
Hammarskjöld

1961 har Dag Hammarskjöld ett år kvar på sin post som FN:s Generalsekreterare. Därefter ska han flytta till sitt hus på Österlen och den efterlängtade friheten. Men samtidigt rasar det Kalla Kriget för fullt, och brännpunkten ligger i Kongo. Dag Hammarskjöld tar på sig uppdraget att mäkla fred och enighet i landet. Ett omöjligt uppdrag, enligt många. Ett självmordsuppdrag, enligt andra.

Specifikation


Genre: okänd

Censur: Från 15 år

Speltid: 1h 58m


Produktionsår: 2023

Producerad i: Sverige


Regi: Per Fly


I rollerna: Mikael Persbrandt, Thure Lindhardt, Colin Salmon, Sara Soulié, Cian Barry mflLove Again

Det Sista Stoppet

Tom, en man på ålderns höst, vill hedra sin avlidna frus önskningar och ta hennes aska på en nostalgisk resa genom Storbritannien hela vägen till Land's End där de först träffades. Under resans gång stöter han på människor med egna historier och bakgrunder och dessa möten gör starka intryck på honom och på dem. Inom kort blir Tom ett välkänt namn genom nyheter och sociala medier och folk börjar följa hans resa och historia.

Specifikation


Genre: Drama

Censur: Från 7 år

Speltid: 1h 26m


Produktionsår: 2021

Producerad i: Europa


Regi: Gillies MacKinnon


I rollerna: Timothy Spall, Phyllis Logan, Natalie Mitson mfl.
 

Den Sista Resan

När Lars Hammar efter 40 år som älskad fransklärare i Köping går i pension ser han framför sig en ljuvlig "tredje ålder" med resor, vin och upplevelser tillsammans med sin fru Tiina. Men det blir inte som han tänkt sig. I stället för att ta för sig av livets goda blir Lars alltmer passiv och viljelös hemma i sin läderfåtölj, till både Tiinas och deras son Filips stora frustration, och förtvivlan. Då får Filip en idé - att ta sin skröpliga gamla far till hans älskade Frankrike och låta honom återse de platser som han älskat mest i livet. Genom att göra samma bilresa som familjen brukade göra när Filip var barn och i hemlighet iscensätta några av livets härligaste ögonblick hoppas han kunna tända Lars livsgnista igen. Till sin hjälp tar Filip sin bästa vän Fredrik, några rejäla doser optimism och påhittighet samt en gammal orange Renault 4. Äventyret kan börja! Om det går som någon tänkt sig? Knappast.


Specifikation


Genre: Dokumentär

Censur: Ej angivet

Speltid:

Produktionsår: 2024


Producerad i: Sverige


Regi: Filip Hammar, Fredrik WikingssonI rollerna:Filip Hammar, Fredrik Wikingsson, Lars HammarLego Movie

Stockholm Bloodbath

Den maktgalne danske kungen Kristian II (Claes Bang) skyr inga medel när han planerar att ta över Sveriges krona från Sten Sture (Adam Pålsson). Samtidigt svär systrarna Freja och Anne (Alba August och Sophie Cookson) att skoningslöst hämnas på de män som brutalt mördat deras familj. Allt kulminerar i Sveriges huvudstad, där systrarna dras in i intrigerna kring massavrättningen Kristian Tyrann beordrat - Stockholms blodbad. Action, attityd och svart humor förenas i en historia där förvånande mycket faktiskt hänt på riktigt.


Specifikation


Genre: Action

Censur: Från 15 år

Speltid: 2h 30m


Produktionsår: 2024

Producerad i: Sverige


Regi: Mikael Håfström


I rollerna: Adam Pålsson, Alba August, Sophie Cookson, Claes Bang, Emily Beecham, Kate Ashfield, Jakob Oftebro, Ulrich Thomsen

Love Again

Kung Fu Panda 4

Efter att, i tre dödsföraktande äventyr, ha besegrat skurkar i världsklass med sitt oöverträffade mod och sina galna kampsportfärdigheter, uppmanar ödet Po, Drakkrigaren, att... ta och lugna ner sig lite. Mer specifikt, han är utvald att bli andlig ledare i Fredens Dal.Förutom att Po inte vett ett dugg om andligt ledarskap så måste han hitta och träna upp en en ny Drakkrigare. Detta blir svårt när den mäktiga magikern Kameleonten vill ta Visdomens Stav från Po för att kunna ge henne kraften att återkalla alla de mästerskurkar som Po besegrat och skickat till andevärlden.


Specifikation


Genre: Animerad Familjefilm Censur: Fr 7 år

Speltid:

Produktionsår :2024

Producerad i: USA

Regi: Mike Mitchell


I rollerna: Originalröster: Jack Black, Awkwafina, Viola Davis, Dustin Hoffman, James Hong, Bryan Cranston, Ian McShane,Ke Huy QuanSvenska röster:Lawrence Mackrory, Arantxa Álvarez, Elin Klinga, Calle Carlswärd, Claes Ljungmark, Stephan Karlsén, Magnus Roosmann, Charlotte Ardai Jennefors, Olof Wretling, Jan Åström

Ett Hjärta är Alltid Rött

Ett hjärta är alltid rött är berättelsen om det svenska rockbandet Imperiets väg, från spillrorna av Ebba Grön till Svensktoppen och de stora arenorna. Det är också historien om Sverige i en era då landet hade en avgörande plats på den världspolitiska arenan, och samhällsengagemang hos artister var en självklarhet.Imperiet föddes ur det ikoniska punkbandet Ebba Grön. De blev postpunkgenerationens fixstjärnor och ett av 1980-talets största svenska rockband. Medialt påpassade, men ofta obekväma i kändisskapet, tog bandet musiken i nya riktningar.

Specifikation


Genre: Dokumentär

Censur: Från 11 år

Speltid: 1h 43m

Produktionsår: 2023

Producerad i: Sverige


Regi: Balsam Hellström


I rollerna: Joakim Thåström, Christian Falk, Per Hägglund, Stry Terrarie, Gurra Ljungstedt, Fred Asp, Tove Falk Olsson

Poor Things

Det här är den fantastiska berättelsen om Bella Baxters (Emma Stone) fantasifulla förvandling av regissören Yorgos Lanthimos och producenten Emma Stone . Återuppväckt från de döda av den geniala och okonventionella vetenskapsmannen doktor Godwin Baxter (Willem Dafoe) börjar Bella sitt liv under hans beskydd, ivrig att lära sig allt. I sin avsaknad och hunger efter världslighet, rymmer Bella med Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), en slipad och utsvävande advokat, på en hisnande äventyrsresa över kontinenterna. Fri från sin tids fördomar, blir Bellas syfte tydligt att stå för jämlikhet och frihet.

Specifikation


Genre: Drama

Censur: Från 15 år

Speltid: 2h 21m


Produktionsår: 2023

Producerad i: USA


Regi: Yorgos Lanthimos


I rollerna: Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Margaret Qualley, Christopher Abbott


The Old Oak

Den nedgångna puben The Old Oak för en tynande tillvaro i en alltmer avfolkad nordengelsk gruvby. När ett antal syriska flyktingar kommer till samhället blir stämningen laddad bland byborna, som kämpar med sina egna problem. Men när pubägaren TJ Ballantyne blir vän med flyktingen Yara börjar han snart se möjligheter snarare än hot. Efter filmer som Jag, Daniel Blake och Sorry We Missed You har den legendariska regissören Ken Loach skapat ännu en stark, berörande berättelse om människors strävan efter förståelse och gemenskap.

Specifikation


Genre: Drama

Censur: Från 11 år

Speltid: 1h 53m

Produktionsår: 2023

Producerad i: Europa


Regi: Ken Loach


I rollerna: Dave Turner, Ebla Mari, Debbie Honeywood, Reuben Bainbridge
Välkommen till min Värld

Kortfilmspaket för barn 3-8 år med fyra animerade filmer:


  • Jag är en sten (Frankrike)
  • Batteripappan (Sydkorea)
  • En tiger utan ränder (Frankrike, Schweiz)
  • Ursa - Norrskenets sång (Norge)


Specifikation


Genre: Animerad film, Barnfilm


Censur: Barntillåten

Speltid: 33m

Produktionsår: 2021