Röda Kvarn Orsa


Sing-along och aldrig tidigare visade musikvideor.


Bokning och mer info: kontakt@orsabio.se


Entré + mingel & dricka

200:- /person


Swish: 123 100 66 91

märk med ABBA och antal biljetter


Röda Kvarns stora satsning på bio för barn


I våras kom barnvagnsbio för småbarnsföräldrar - I höst satsar Röda Kvarn i Orsa återigen på den yngre publiken, nu med premiärkalas och massor av aktiviteter för att locka fler barnfamiljer. 


För att barn och unga ska vilja uppleva film på bio är ’mervärdet’ nyckeln. Det menar Anne-Marie Fröjdh, ordförande i lokalföreningen IOGT-NTO som driver Orsas biograf. Sedan ett år tillbaka kan Röda Kvarn titulera sig ”barnbiograf”, det vill säga en stolt medlem i Nätverket Barnbiograferna som verkar för att hylla och lyfta barnpubliken, bredda filmutbudet och skapa en ökad delaktighet för barn och unga på biografer. Med inspiration från andra medlemmar i nätverket planeras därför nu en rad spännande aktiviteter i Orsa i samband med filmvisning inför höstens repertoar. Exempel på sådana är bland annat maskerad, tårtkalas, dans och chans att vinna biobiljetter. Allt för att det ska bli så kul som möjligt att gå på bio!


Målet blir att förgylla bioupplevelsen med en massa gott att äta, lek och kreativt skapande, ofta i samma tema som veckans film. Barnen ska också få möjlighet att fundera över och uttrycka sina tankar om filmerna efteråt. För varje barn som vill bli en riktig ”filmspanare” kommer det finnas filmspanar-häften att fylla i. De som har recenserat film och fått stämpel fem gånger i sina häften, blir belönade med kit fyllda med massor utav roliga saker. 


I filmkalendern hittar vi först ut allas vår galna favoritko Mamma Mu som den här gången ägnar sig åt musikalteater. Efter det, den något yngre, Klara Ko, som tar sig an ett mysterium ombord på ett tåg. In kastas också några riktigt härliga klassiker - under fyra söndagar i rad visas  en film baserad på böckerna av Astrid Lindgren - kulturella mästerverk som inget barn får gå miste om. Senare i höst återförenas vi med Poppy och Kvist i succéfilmsserien Trolls tredje kapitel. Lagom tills mörkret har återvänt är även monsterjägaren Nelly Rapp tillbaka med en ny spännande barnskräckis. Så även valpgänget Paw Patrol. Sist men inte minst, smaskigast av allt: tårtkalas när vi visar filmen Pysslingarna!


Så långt fram som vad höstlovet bjuder på är inte klart riktigt än. Givet är i varje fall att den som missat de mest populära filmerna under hösten kommer naturligtvis få chans att se dem i repris under lovet. Såklart kommer det att firas halloween och kanske kommer en del kusliga och spännande barnfilmer att visas. 


Tanken är i alla fall att det ska fortsätta flöda in fler filmer, därtill fler aktiviteter som får fler barnfamiljer att vilja gå på bio. Förhoppningsvis kommer inspirerade besökare så småningom ge egna förslag på roliga sätt att boosta filmupplevelsen och tillsammans ser vi till att vi varje helg kan samla familjen på Röda Kvarn i Orsa. För de lite äldre kan vi nu också avslöja att en filmklubb med ungdomar väntas ta fart på biografen nu i höst. Young Cinema-projektet går ut på att unga får vara delaktiga i och ansvara för allt från valet av filmer, fram till själva maskineriet och biljettförsäljningen under visningarna. Håll utkik efter det.
Ps. Missa inte Den Stora Biodagen söndag 24 september. Det blir något extra.