Röda Kvarn Orsa

Orsa Filmklubb bildades hösten 2015.


Några av grundarna var medlemmar i filmstudion i Mora och kunde konstatera att många bland medlemmarna var Orsabor. Tanken började växa om en egen filmklubb i Orsa då underlaget verkade finnas.Våren 2016 drog första säsongen i gång, 7 filmer på våren och 7 filmer på hösten följde.


Först ut var den iranska dokufiction-filmen Taxi Teheran, som rullades upp på Röda Kvarns filmduk den 9 februari 2016.               <>               <>               <>               <>               <>               <>               <>              Orsa filmklubb visar huvudsakligen lite smalare filmer av varierad art. Gärna från världens alla hörn. Filmer som sällan når de stora biosalongerna även om en och annan storfilm synat filmklubben innan de blivit succéer.

 

Vi som startade filmklubben är ett gäng filmintresserade människor där vi alla har olika smak när det gäller film, vilket skapar bra dynamik i filmklubbens filmval.

 

Just nu är vi dryga 30 medlemmar men hoppas givetvis på att vi kan väcka filmintresset hos fler så att medlemsantalet stiger.


Vi försöker också hitta på sidoevent till vissa filmer, som t ex när vi bjöd in Orsas aktivitetssamordnare på våra äldreboenden. Där de fick presentera sitt yrke och sig själva innan filmen som handlade om äldrevården.

Är man intresserad av att komma på filmklubbens visningar är det bara att komma! Man behöver inte vara medlem utan det går bra att köpa en vanlig biljett till föreställningarna.


Priset för enkelbiljett är 80:- i filmklubbens regi. Vill man vara medlem så går det alldeles utmärkt, det kostar i dagsläget 300:-Vi som är filmklubben är:

 

                                     Kenneth Lilja

                                        Jonas Brus